Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Lungern / Schönbüel

De nieuwe gondel brengt je in een paar minuten naar 1.550 meter hoogte waar het populaire winterrecreatiegebied van Lungern-Schönbüel begint. Met pistes boven de 2000 meter, ben je verzekerd van sneeuw met heel wat adembenemende uitzichten er bovenop. Skiërs en snowboarders kunnen de skigebieden van Mörlialp, Melchsee-Frutt en Hasliberg in een mum van tijd bereiken, waardoor je een grote verscheidenheid aan pistes aangeboden krijgt. In Lugern komen zowel beginnende skiërs als gevorderder ruimschoots aan hun trekken, met een verticale helling van 1350 m. Naast het plezier op de pistes is Lungern een ideaal vertrekpunt voor sneeuwschoen- of gewone wandeltochten in de sneeuw. Het idyllische wandelpad van de top van de Brünig-pas via de Chäppeli naar Lungern is geschikt om te rodelen en te wandelen. Interessant om te vermelden is dat liefhebbers van langlaufen naar een hoogte van 2372 m worden gebracht.

bereikbaarheid vliegtuig

Om Lungern per vliegtuig te bereiken, hebben je de keuze uit 2 luchthavens die op minder dan 2 uur van Lungern liggen: Bern en Zurich. Zurich ligt op 87 km verwijderd van Lungern. Via de A 4 en A 8 sta je binnen anderhalf uur op de pistes. Leg je het traject liever met de trein af, dan is er een treinverbinding Zurich (platform 10) naar Lungern, met een overstap in Luzern. Ook de luchthaven van Bern ligt slechts op 88 km verwijderd van het resort, waardoor je via A 6 en A 8 na ongeveer een uurtje rijden in Lungern kan zijn. Kies je voor het openbaar vervoer, dan vertrekt er vanuit het centraal station van Bern ook een trein met overstap in Luzern (platform 12).

bereikbaarheid auto

De kortste route vanuit Brussel (702 km) naar Lungern loopt doorheen 4 landen: België, Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland. Voor het gebruik van de autosnelweg in Frankrijk en Zwitserland moet je betalen. In Frankrijk betaal je tol en aan de Zwitserse grens koop je het verplichte wegenvignet.
De route: Brussel – Luxemburg – Metz – Straatsburg – Bazel – Luzern – Lungern-Schönbüel.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Lungern / Schönbüel