Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Liddes

Vichères start op 1346 m hoogte met pistes op 2267 m hoogte. Het resort nabij Liddes biedt allerlei soorten ski-activiteiten voor iedereen, inclusief nieuwe freeride-routes die onlangs duidelijk werden aangegeven. Vichères is een ideaal familiecentrum, met enkele beginnerspistes geschikt voor kinderen en volwassenen, plus een skischool met alle faciliteiten. Je vindt er 6 km aan blauwe pistes, 4 km rode en 5 km zwarte. Alles samen goed voor 15 km aan pistes, waarvan de langste route 5 km is. Sneeuwschoenpaden vervolledigen de winterattracties in Liddes. Vichères-Liddes biedt het grootste regionale netwerk van wandelpaden in Zwitserland. In het land van de Saint-Bernard kunnen ook liefhebbers van langlaufen terecht. Meer dan 5 km langlaufroutes lopen door het bos van Liddes. Alles wat je nodig hebt voor een perfecte dag op langlaufski’s is sneeuw, zon, uitgestrekte landschappen en een gezellig dorp om te pauzeren.

bereikbaarheid vliegtuig

De dichtst bijgelegen luchthaven is Sion. Dit vliegveld ligt slechts op 54 km verwijderd van Liddes-Vichères. Het openbaar vervoer in de regio heeft zeer goede verbindingen. Er zijn bussen en treinen die je naar verschillende regio’s brengen (vanuit Sion). Neem je het vliegtuig en huur je geen auto, dan kan je de trein nemen naar Liddes (eerste halte Martigny met overstap naar Orsières op platform 50). Vanuit Orsières neem je bus 211 naar Liddes. Uiteraard kan je ook een auto huren en via de A 9 en E 27 Liddes bereiken.

bereikbaarheid auto

Om Liddes te bereiken, rijd je 744 km. De kortste route brengt je op de autosnelwegen van Frankrijk en Zwitserland, je zal dus rekening moeten houden met het betalen van tol in Frankrijk en een wegenvignet voor Zwitserland. De route gaat als volgt: vertrek op de E 40/ E 411 richting Aarlen, daarna volg je de A 4 richting Dudelange, van hieruit neem je de A 30 richting Metz en Nancy. Vanuit Nancy volg je de E 23 richting Epinal-Pontarlier en vervolgens de A 9 richting Martigny-Liddes.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Liddes