Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Les Paccots / Chatel St Denis

Les Paccots, een vakantieoord in de Veveyse-vallei ten oosten van Châtel-St-Denis, en behorend tot het grondgebied van het dorp, is een gezinsvriendelijk en rustig skigebied met 9 km aan skipistes en 11 liften die de pistes bedienen. Het wintersportgebied ligt op een hoogte van 1080 tot 1500 meter. Er zijn 10 pistes, waarvan Pralet met 1340 meter de langste piste is. Het skioord heeft een zwarte piste, een rode, vijf blauwe en een groene piste. Tijdens het skiën hoef je ook geen honger te lijden, het gebied telt maar liefst vier restaurants. Samen met het skigebied Ratvel biedt Les Paccots alles wat het hart van een skiër kan wensen. Vooral fans van sneeuwschoenwandelen en langlaufen zullen blij zijn te horen dat er 5 verschillende sneeuwschoenroutes zijn om de prachtige natuur van Les Paccots te verkennen.

bereikbaarheid vliegtuig

De luchthaven van Lausanne ligt op 33.5 km van Châtel-St-Denis en via de A 9, een stukje A 12 en de E 27, ben je binnen het half uur op jouw bestemming. Met de trein duurt de rit een uurtje. In Lausanne neem je de trein IR 15 (richting Luzern) en stap je af in Palézieux. Hier heb je vrijwel meteen aansluiting naar Châtel-St-Denis (platform 10 – trein S 50). Aangekomen in Châtel-St-Denis neem je de bus 492 naar Les Paccots, Les Rosalys.

bereikbaarheid auto

De afstand van Brussel naar Les Paccots bedraagt 728 km, met drie grensovergangen: Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland. Om de autosnelwegen te gebruiken in Frankrijk dient er tol betaald te worden, voor Zwitserland geldt een wegenvignet.
De route: Brussel – Aarlen – Dudelange – Metz – Nancy – Epinal – Lure – Biel/ Bienne – Bern – Fribourg – Bulle – Les Paccots.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Les Paccots / Chatel St Denis