Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Les Diablerets

Het bijbehorende wintersportgebied is vernoemd naar drie omliggende dorpen en heet Villars-Gryon-Les Diablerets. Op de ruim honderd kilometer aan piste kunnen jong, oud, beginner en gevorderde zich grenzeloos vermaken. Iets meer dan de helft van het aantal kilometers bestaat uit blauwe piste. Daarnaast is er ook veel rode piste beschikbaar(45 kilometer). Tot slot is er ook nog zo'n vier kilometer zwarte piste om je op te begeven. Je kunt in het skigebied overigens uitstekende tochten maken en er zijn ook meer dan genoeg mogelijkheden om off-piste te skiën. Door de behoorlijke hoogte van het gebied ligt er vrijwel het hele skiseizoen sneeuw. Druk is het hier overigens ook vrijwel nooit. Daardoor heb je genoeg ruimte op de piste en hoef je ook bij de liften niet lang te wachten.

bereikbaarheid vliegtuig

Als je naar dit skigebied wil maar geen zin hebt om met de auto te gaan, kun je altijd nog het vliegveld pakken. Je moet dan echter wel in Zwitserland zelf nog een behoorlijk eindje reizen. De luchthaven van Geneve ligt namelijk het dichtste bij en dat is nog steeds op een kleine 130 kilometer afstand van dit wintersportoord. Grote voordeel daarvan is overigens wel dat je meer dan genoeg keuze hebt om naar Geneve te vliegen. Elke dag kun je wel vanuit België of het zuiden van Nederland een vlucht richting deze Zwitserse stad boeken. De afstand tussen Geneve en Les Diablerets kun je overbruggen met het openbaar vervoer of met een huurauto.

bereikbaarheid auto

Het wintersportoord is ook uitstekend met de auto te bereiken. Vanaf Brussel hoef je slechts en kleine 760 kilometer te overbruggen. Je komt daarbij wel over het snelwegtraject Fribourg-Montreux. Dit traject staat bekend vanwege de drukte in vakanties en weekeinden. Houd hier vooraf rekening mee en neem eventueel een alternatieve route. Overigens dien je in Zwitserland ook over een vignet te beschikken die je eenvoudig online kunt bestellen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Les Diablerets