Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Le Brassus

Van Vaulion tot Le Brassus, L' Abbaye en L' Orient - de wintersportliefhebbers profiteren hier van een verscheidenheid aan hellingen en pistes die zelfs gevorderden verrassen. Het 360° panorama-uitzicht vanaf de top van de Dent de Vaulion, met eveneens uitzicht op het meer van Joux, het nachtskiën in L' Orient en slalommen tussen de bomen net boven Le Brassus, dat is wat skiërs en snowboarders leuk vinden. De 42 km pistes met verschillende niveaus zijn geschikt om te leren skiën of voor wie wil skiën zonder wachtrijen. Als je van skien en regionale specialiteiten houdt, dan is het pakket "Ski en Fondue" perfect voor je. De verlichte piste in L'Orient is 's avonds geopend van dinsdag tot vrijdag. Je kunt dan genieten van een paar afdalingen en de avond afsluiten met een fondue in een van de lokale restaurants. Er zijn ook 35 kilometer langlaufroutes in Le Brassus/ Vallée de Joux. Voor snowboarders op zoek naar een tikkeltje adrenaline is er ook een halve pijp aangelegd.

bereikbaarheid vliegtuig

Het meest nabijgelegen vliegveld is Geneve, dat op 58.5 km verwijderd ligt van Le Brassus. Van hieruit kom je snel en eenvoudig via de E 62 op je bestemming. Met de trein duurt het traject altijd iets langer, voornamelijk te wijten aan de overstappen die gemaakt moeten worden. Om in Le Brassus te komen, neem je vanuit Geneve de trein (platform 6) richting Renens VD. Van hieruit neem je de trein (platform 1) naar Le Day, om vervolgens in Le Day over te stappen op de trein naar Le Brassus (platform 3).

bereikbaarheid auto

Ook al ligt Le Brassus niet ver van de Franse grens, het is en blijft een Zwitsers dorp. Je zal dus niet alleen tol op de Franse autosnelwegen moeten betalen, maar ook een Zwitsers wegenvignet moeten aankopen. De kortste route bedraagt 690 km en loopt als volgt: Brussel – Aarlen – Dudelange (grens met Frankrijk) – Metz (A 31) – Nancy (A 31) – Vittel (A 31) – Dijon (A 31) – Dole (A 39) – Le Brassus. De Zwitserse grens met Frankrijk ligt op de route Bois d’Amont.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Le Brassus