Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied La Roche / La Berra

Voor skiën en snowboarden zijn er 25 km aan pistes beschikbaar. Het skigebied ligt tussen de 747 en 1.635 m hoogte en zeven mechanische liften brengen je naar boven. Ook word je hier een ongelooflijke 1031 meter verticale afdaling aangeboden. La Berra - La Roche is het meest geschikt voor beginnende skiërs en snowboarders, maar er is genoeg ruimte voor zowel de meer ervaren als gevorderde skiërs. La Berra beschikt ook over een rodelbaan, drie bewegwijzerde sneeuwschoenpaden en mogelijkheden voor langlaufen (met 35 km aan routes). Tevens is het mogelijk om met sneeuwschoenen over te steken naar Charmey of naar Schwarzsee vanuit La Berra. Als laatste, maar niet op de laatste plaats, zijn er het restaurant Gîte d'Allières en de Buvette du Brand, die het hele jaar door traditionele Zwitserse gerechten serveren.

bereikbaarheid vliegtuig

De dichtstbijzijnde luchthaven is Bern, dat slechts op 52 km verwijderd ligt van La Roche/ La Berra. Van hieruit kan je een huurauto nemen om via de A 12 je bestemming te bereiken. Met de trein vanuit Bern, sta je binnen een uur op de pistes. Vanuit het centraal station van Bern neem je de trein IR 15, richting de luchthaven van Geneve. Na ongeveer 21 minuten ben je in Fribourg, waar je afstapt en de bus 234 neemt die je naar La Roche brengt.

bereikbaarheid auto

Het kortste traject om het skigebied La Roche/ La Berra te bereiken telt 702 km en laat je doorheen Luxemburg, Frankrijk en Zwitserland rijden. In Frankrijk zal je tol moeten betalen om de autosnelweg te gebruiken en van zodra je aan de Zwitserse grens komt, zal je een wegenvignet voor het gebruik van de Zwitserse autosnelwegen moeten aankopen (kan ook online besteld worden). De route is vrij eenvoudig en gaat als volgt: Brussel – Aarlen – Dudelange – Metz – Nancy – Epinal – Biel/ Bienne – Bern – Fribourg – La Roche.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over La Roche / La Berra