Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Kirchberg in Tirol

Kitzbühel - Kirchberg is een legendarisch skigebied vlakbij dit dorpje. Er is in dit gebied sneeuwzekerheid vanaf december tot april. Dat heeft onder andere te maken met het bijzondere kunstmatige besneeuwingssysteem waar gebruik van gemaakt wordt. Het is een enorm uitgestrekt gebied met in totaal bijna 180 kilometer aan piste. Meer dan de helft daarvan betreft blauwe pistes, maar er zijn ook meer dan genoeg rode en zwarte pistes. De laatste jaren is er ook veel geïnvesteerd in de infrastructuur van de liften. Daardoor is het beter mogelijk om lange tochten te maken en kun je zelfs met een cabinelift in andere skigebieden terecht komen. Door de diversiteit aan pistes is dit gebied voor iedere wintersporter geschikt.

bereikbaarheid vliegtuig

In de directe omgeving van Kirchberg is geen groot vliegveld te vinden. Dat betekent echter niet dat het onmogelijk is om vanuit België met het vliegtuig op vakantie te gaan naar Kirchberg. Onder andere vanuit Brussel vertrekken er bijna elke dag vluchten richting Salzburg. Dit vliegveld ligt ongeveer 80 kilometer van Kirchberg af. Je kunt vanaf Vliegveld Salzburg op meerdere manieren in Kirchberg komen. Er rijden bijvoorbeeld bussen maar je kunt ook met de trein gaan of een taxi nemen. Het is ruim een uur rijden.

bereikbaarheid auto

Ook met de auto is Kirchberg goed bereikbaar. Vanaf Brussel is het iets meer dan 900 kilometer rijden. Het stuk tussen München en Kufstein, waar je de Duits-Oostenrijkse grens oversteekt, is vrijwel altijd het drukste gedeelte van deze reis. Met name tijdens schoolvakanties en in het weekend kan het behoorlijk druk zijn op deze weg. Houd er daarnaast rekening me dat je vooraf een vignet moet kopen. Anders mag je namelijk niet de snelweg in Oostenrijk op. Dit vignet kost een kleine tien euro voor tien dagen en je kan deze eenvoudig online bestellen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Wintervakantiemogelijkheden in Oostenrijk

Oostenrijk is een waanzinnig populair vakantieland. Vooral in de winter en het voorjaar trekken er vanuit de rest van Europa…

In de Kitsbüheler Alpen sneeuwt het winterpret

Het doet bij skifanaten wellicht een belletje rinkelen. Kitsbühel, bekend van de afdaling van de Streif, de Slalom en de…

Meer nieuws over Kirchberg in Tirol