Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Kiental

Wanneer je op zoek bent naar een groot en uitgestrekt skigebied met veel uitdaging, ben je hier niet op de juiste plaats. Het is namelijk een behoorlijk kleinschalig gebied dat vooral geschikt is voor beginners en families die op een laagdrempelige wijze kennis willen maken met wintersport. In totaal is er 12 kilometer aan piste beschikbaar, waarvan ruim de helft blauwe piste is. Daarnaast zijn er echter ook een aantal rode pistes beschikbaar. Het skigebied ligt op een hoogte tussen de 400 en de 1000 meter. Er zijn in totaal vier verschillende liften beschikbaar die allemaal goed onderhouden worden. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het prepareren van de piste. Dit gebied is meestal vanaf half december tot en met half maart geopend.

bereikbaarheid vliegtuig

Vanaf het vliegveld van de Zwitserse hoofdstad Bern, is het zo’n veertig kilometer rijden naar dit wintersportresort. Dat is uiteraard prima te doen met een taxi en er rijden bovendien ook bussen. Liever alles zelf over controle? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een auto te huren. Vanaf Brussel vertrekker er, zeker in het winterseizoen, met grote regelmaat vliegtuigen richting Bern. Het is dus eenvoudig om een vlucht te boeken en vanaf het vliegveld op je bestemming te komen.

bereikbaarheid auto

Vanaf Brussel is het nog geen 700 kilometer rijden naar dit mooie gebied. Daarbij is het overigens wel verstandig om jezelf te beseffen dat het in bepaalde vakantieperiodes ontzettend druk kan zijn. Ook kan sneeuwval de reis flink vertragen. Houd er bovendien rekening mee dat je dient te beschikken over een vignet wanneer je in Zwitserland wil rijden.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Kiental