Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Gstaad

Het wintersportgebied waar je vanuit het dorp naar toe kan, beschikt in ieder geval over meer dan genoeg piste. In totaal is er maar liefst 200 kilometer beschikbaar. Opvallend is dat ruim 60% daarvan blauwe pistes betreft. Daarmee is het een uitstekend skigebied voor beginnende skiërs en families met kinderen. Daarnaast is er echter ook nog 52 kilometer rode piste en 26 kilometer zwarte piste beschikbaar. Ook de wat ervaren skiërs zullen zich hier dus niet zo snel vervelen. Overigens is het ook een perfect gebied voor de waaghalzen die graag off-piste gaan. Daar zijn namelijk meer dan genoeg mogelijkheden voor. Over de sneeuw hoef je jezelf overigens ook niet druk te maken. Gedurende het hele winterseizoen ligt hier meer dan genoeg sneeuw en de pistes worden perfect onderhouden.

bereikbaarheid vliegtuig

Het fijne van een vakantie in dit wintersportgebied is dat de luchthaven van Bern op slechts 80 kilometer afstand ligt. Vanaf Brussel kun je meerdere malen per week een vlucht boeken naar de Zwitserse hoofdstad. Vanaf Bern zijn er genoeg mogelijkheden om in Gstaad te komen. Je kunt bijvoorbeeld een taxi nemen of vooraf al een huurauto regelen. Verder gaan er bussen richting het skigebied.

bereikbaarheid auto

Gstaad is uitstekend bereikbaar vanuit België. Vanaf Brussel is het ongeveer 720 kilometer rijden naar dit wintersportoord. Dat is dus uitstekend te doen. Let er wel op dat het vooral tijdens het laatste gedeelte van de reis erg druk kan zijn. Helemaal wanneer het weekend of vakantie is. Overigens heb je op de Zwitserse snelwegen een vignet nodig. Zo’n vignet is echter enkel per jaar te verkrijgen. Je kunt deze simpelweg online bestellen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

De beste wintersportgebieden van Zwitserland

Wanneer we het over de beste wintersportlanden van de wereld hebben, komt Zwitserland al snel ter spraken. Je vindt hier…

Skiën in de meest glamoureuze skiresorts van Europa

In de eerste helft van de twintigste eeuw werd wintersporten gezien als één van de meest glamoureuze bezigheden van de…

Meer nieuws over Gstaad