Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Flond / Surcuolm

Twee kleine vakantiedorpen op een heuvel delen het skigebied onder Piz Mundaun dat afdalingen biedt van acht kilometer lang tot aan een dozijn soortgelijke kleine dorpjes verspreid over het Gewest. Het ski-oord biedt een verticale afdaling van 1030 m. Surcuolm vertaald betekent "boven de berg". Het is dus logisch dat je hier sneeuwlandschappen zult vinden. De lift Valata-Cuolm Sura leidt direct naar het skigebied Obersaxen Mundaun Val Lumnezia. Daar wacht 120 km aan skipistes op je. Eenvoudig, gemiddeld of moeilijk, elke afdaling biedt afwisseling voor om het even welk niveau skiër of snowboarder. Tevens biedt de regio Obersaxen Mundaun ideale omstandigheden voor langlaufen. Of je nu van skaten houdt of liever van de klassieke langlaufstijl, de vele trajecten bieden je allebei! Van het dorp Flond tot Tusa kun je het gebied ervaren met een totaal van 10 km aangelegde langlaufroutes. Het gevarieerde landschap biedt beginners heel wat mogelijkheden. De gevarieerde parcours gids (met een hoogte van 1003 tot 1452 m boven de zeespiegel) biedt elke langlaufer het nodige plezier en prachtige uitzichten. Er is tevens een ijsbaan in Surcuolm.

bereikbaarheid vliegtuig

Dit ski-oord heeft niet de meest ideale ligging voor een weekendtrip. De dichtst bijgelegen luchthaven is Zurich, die alsnog op een afstand van 160 km verwijderd ligt van Surcuolm. Vanuit Zurich kun je met een huurauto Flond/ Surcuolm bereiken via de A2 (via Chur). Maar omdat de rit je 2 uur zal kosten, kun je beter het openbaar vervoer nemen (2 uur en 15 minuten). Vanuit Zurich neem je de trein naar Chur, waar je overstapt op de trein naar Disentis/Mustér. In Ilanz stap je uit en neem je vervolgens bus 451 naar Flond/ Surcuolm.

bereikbaarheid auto

De langste route is via Duitsland, de kortste (786 km) via Frankrijk (Metz/ Nancy). Rijd je met de auto naar Flond/ Surcuolm, dan moet je rekening houden met het betalen van tolgeld op de Franse snelwegen en het aankopen van een Zwitsers wegenvignet om de Zwitserse autosnelwegen te gebruiken. De te volgen route: Brussel – Namen – Aarlen – Dudelange – Metz – Nancy – Epinal – Mulhouse – Bazel – Zurich – Chur – Flond/ Surcuolm.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Flond / Surcuolm