Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Flims

Het bijbehorende gebied is met 220 kilometer aan piste behoorlijk groot. Het allergrootste voordeel van dit skigebied is de diversiteit aan pistes. Er is 77 kilometer aan blauwe piste, 97 kilometer rode piste en 46 kilometer zwarte piste beschikbaar. Daarmee is het gebied zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. Ook heb je uitstekende mogelijkheden om lange tochten te maken die soms een hele dag kunnen duren. Door de relatieve hoogte waarop dit skigebied is gelegen, kun je er eigenlijk vanuit gaan dat er vanaf begin december tot eind maart meer dan genoeg sneeuw ligt. Het gebied is bovendien ook nog eens erg kindvriendelijk.

bereikbaarheid vliegtuig

Dit wintersportgebied ligt niet in de directe omgeving van een groot vliegveld. De meest nabijgelegen luchthaven waar vanuit België naar toevlogen kan worden, is Friedrichshafen. Dat ligt op zo’n 140 kilometer afstand van Flim. Deze afstand kan overbrugd worden met het openbaar vervoer. Dat is echter niet een al te beste verbinding. Een huurauto is een betere optie. Zeker in de winterperiode gaan er meerdere keren per week vluchten vanuit Brussel naar Friedrichshafen.

bereikbaarheid auto

Vanaf Brussel is het 762 kilometer rijden naar Flims. De beste route is via Bregenz, bij de Duits-Oostenrijkse grens. Tijdens vakanties en in de weekeinden kan het vooral bij de grensovergang erg druk zijn. De route voert zowel door Oostenrijk als Zwitsersland. Voor beide landen is een vignet noodzakelijk om op de snelweg te mogen rijden. Voor Oostenrijk kan er een vignet voor 10 dagen worden aangeschaft, Zwitserland verkoopt ze enkel per jaar. Het is ook mogelijk om via Basel te rijden. De route gaat dan wel via Zurich en daar is het meestal erg druk en is de kans op file groot. In het geval van sneeuwval is de kans op sneeuw ook groter.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Flims