Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Ebenalp

Het resort ligt zo goed als voor de deur en is het aantrekkelijkste ski- en snowboardgebied van het Appenzellerland. Korte ritten, voldoende gratis parkeergelegenheid en korte wachttijden bij alle faciliteiten garanderen stressvrij sneeuwplezier. Het gebied Ebenalp-Horn biedt een veelzijdig alternatief voor alle wintersportliefhebbers. Ebenalp heeft twee krachtige skiliften beschikbaar. Een andere lift bevindt zich na een 3,5 km lange afdaling op de besneeuwde Hornhang in Schwende. Het eenvoudige en beheersbare terrein in de vallei, met een magisch sneeuwtapijt en een kinderlift, is ideaal voor kinderen en beginners die hun eerste stappen op de ski's zetten. Nadat je op Hornli's Kinderland het nodige veiligheidsniveau hebt bereikt, brengt de skilift Horn je naar de middelste piste, waar het plezier begint op de blauwe hellingen. Ebenalp heeft groene, blauwe, rode en zwarte pistes. Voor de adrenalinezoekers is er een off-road piste (geel).

bereikbaarheid vliegtuig

De dichtst bijzijnde luchthaven is Zürich (104 km). Vanuit Zürich lijkt het niet echt logisch om hier te komen skiën of snowboarden, omdat de treinrit naar het resort (halte Wasserauen) ruim twee uur duurt. Er zijn veel andere plaatsen die sneller te bereiken zijn. Maar de treinrit is absoluut het nemen waard! Het positieve nieuws is dat je elke 60 minuten een trein kan nemen vanuit Zurich richting St. Gallen (platform 34). Je stapt af in Gossau SG, om daar de trein te nemen naar Wasserauen (platform 11). Vlabij het treinstation ligt de kabelbaan die je naar Ebenalp brengt. Rijdt je het traject met een huurauto, dan is er parkeerplaats in Schwende en Wasserauen.

bereikbaarheid auto

De kortste en makkelijkste route vertrekt vanuit Brussel richting Namen-Aarlen om vervolgens de A4 te volgen richting Dudelange. Vanaf Dudelange neem je de A31 richting Metz en die blijf je ook volgen richting Nancy. Vanaf Nancy volg je de E23 richting Epinal en Mulhouse om daar de A35 op te rijden richting Bazel. Vanaf Bazel volg je de A3 richting Zürich en nadien de A1 richting Winterthur – Wasserauen (Ebenalp). Je dient rekening te houden met tolgeld op de Franse autosnelwegen en de aankoop van een wegenvignet om de Zwitserse autosnelwegen te gebruiken.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Ebenalp