Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Dent-de-Vaulion

Skiresort Dent-de-Vaulion (Le Morez) met een tophoogte van 1482 meter, biedt skiërs en snowboarders een verticale drop van 332 meter. Het is een klein skioord met slechts twee skiliften en 10 km aan skipistes, waarvan 5,5 km voor beginners, 3 km voor de gemiddelde skiërs en 1,5 km voor de meer gevorderde skiërs en snowboarders. Langlaufers vinden er 17 km aan langlaufroutes en voor snowboarders is er een sneeuwpark met twee halve pijpen. De afstand tot het centrum (Vaulion) is 4 km. Naast het plezier op de skipiste ligt er ook een rodelbaan naast het restaurant. Afhankelijk van het weer kun je genieten van prachtige sneeuwschoenwandelingen, maar ook met minder sneeuw zijn gewone wandelingen de moeite waard om te ondernemen in deze prachtige streek.

bereikbaarheid vliegtuig

Het wintersportgebied ligt in de buurt van Genève, Bern en Lausanne, waarvan de luchthaven van Lausanne het meest nabijgelegen ligt (34 km). Met de auto volg je de E23
richting Crissier om nadien de A1 richting Villars-Sainte-Croix te volgen en de A9 tot afrit A21 La Sarraz. Met het openbaar vervoer neem je de trein van Lausanne naar Croy-Romainmôtier (platform 9). Daar aangekomen neem je bus 683 naar Vaulion.

bereikbaarheid auto

Vaulion bereik je na 622 km en loopt bijna in rechte lijn vanuit Brussel. Je vertrekt op de E40/ E411 richting Namen-Aarlen. Vanaf Aarlen volg je de E25/ A4 richting Dudelange. In Dudelange heb je je eerste grensovergang (Frankrijk). Vanaf nu moet je rekening houden met het betalen van tol. Vanaf Dudelange volg je de A31 richting Metz-Nancy. Na Nancy volg je de E23 richting Epinal-Lure-Pontarlier-Creux. In Creux heb je je tweede grensovergang (Zwitserland). Je zult een wegenvignet moeten aankopen om de Zwitserse snelwegen te gebruiken. Vanaf Creux volg je route 9 naar Vallorbe, Premier en tenslotte Vaulion.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Dent-de-Vaulion