Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Charmey

De moderne Rapido-kabelbaan brengt je naar de top van de Vounetz, waar een goede variëteit aan pistes liggen. Onder meer een aantal lange afdalingen terug naar het dorp via Les Asses. Er is ook een rodelbaan in het dorp. In totaal zijn er 12 skipistes met een totale lengte van 30 km die bediend worden door 7 liften. Je vindt er blauwe, rode en zwarte pistes waardoor Charmey geschikt is voor skiërs van om het even welk niveau. De verticale afdaling van 737 meter en een ruime keuze aan zwarte pistes biedt voldoende uitdagingen voor de meer gevorderde skiër en experts. Ook snowboarders vinden in Charmey alles wat ze nodig hebben in het sneeuwpark van Charmey. Liefhebbers van langlaufen kunnen hun hart ophalen met 25 km aan langlaufroutes.

bereikbaarheid vliegtuig

De luchthaven van Bern ligt slechts op 27 km verwijderd van Charmey. Hierdoor sta je in minder dan een uur na aankomst al op de pistes. Korte skivakanties in Charmey zijn dus perfect mogelijk! Via route 10 en nadien de A1, ben je na 25 minuten rijden op je bestemming. Vanaf platform AB12 in het centraal station van Bern, kun je elke 60 minuten een rechtstreekse trein nemen naar Charmey. De trein rijdt richting Kerzers en je moet afstappen aan de halte Galmiz.

bereikbaarheid auto

De kortste en snelste route omvat 642 km. Deze loopt via Frankrijk en Zwitserland. Vergeet dus niet het tolgeld in Frankrijk en een wegenvignet voor Zwitserland!
De route: neem de E40/ E411/ E25 richting Namen-Aarlen en vervolgens de A4 richting Dudelange. Vanaf Dudelange volg je de A31 richting Metz-Nancy, nadien de E23/ E54 richting Epinal-Lure-Delle. Vanaf Delle neem je de A16 richting Biel/ Bienne. In Biel/ Bienne neem je route 12 richting Kerzers-Charmey.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Charmey