Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Champoussin

Portes du Soleil is het grootste aaneengesloten skiresort van Europa en biedt meer dan 700 km skipistes met ruim 200 skiliften om je skitijd te maximaliseren. Het dorp Champoussin biedt gemakkelijke toegang tot dit uitgestrekte skigebied, enerzijds gelegen tussen Morgins en Chatel en Champery en Avoriaz anderzijds. In totaal zijn er 13 skigebieden verbonden aan dit uitgestrekte skiresort. Tevens is Champoussin het ideale resort voor gezinnen, omdat het autovrij is en alle accommodatie vlakbij de skipistes liggen. Het dorp heeft een gemarkeerd wandelpad met sneeuwschoenen (of zonder) en een langlaufroute die leidt naar het naburige dorp Les Crosets en een aantal van de meest spectaculaire uitzichten op de Dents du Midi biedt. De pistes zijn perfect voor beginnende skiërs, maar ook experten zullen zich hier thuisvoelen. Le Pas de Chavanette, ook bekend als de Zwitserse muur, is zwaar. Vaak met enorme sneeuwhobbels en hellingen van 55 graden. Houd je aan de zijkanten als je de steilste delen wilt vermijden, maar het begin van het traject is onvermijdelijk angstaanjagend. In minder dan een kilometer zak je meer dan 400 meter. Er is ook een piste van 7 km naar Grand-Paradis.

bereikbaarheid vliegtuig

Wens je te vliegen naar Champoussin, dan heb je keuze uit twee nabijgelegen luchthavens: Lausanne en Sion. Lausanne op 65 km verwijderd en Sion op 69 km. Kies je voor Lausanne, dan bereik je Champoussin via de A9. Via Sion neem je de E62 en nadien de A9. Voor beide luchthavens is het gebruik van het openbaar vervoer minder ideaal. Je doet er minstens drie uur over om Champoussin te bereiken. Vertrekkend van Sion neem je de trein naar Aigle, waar je overstapt op de trein naar Val-d’Illiez. In Val-d’Illiez neem je bus 82 naar Champoussin. Idem voor wie een vlucht neemt naar Lausanne.

bereikbaarheid auto

De kortste weg (712 km) om Champoussin vanuit Brussel te bereiken, is via de E40/ E411/ E25/ A4 richting Namen, Aarlen en Dudelange. Vanaf Dudelange volg je de A31 richting Thionville, Metz en Nancy, om vanaf Nancy de E23 richting Epinal, Lure en Pontarlier te volgen. Vanaf Pontarlier neem je eerst een stukje de N57 en nadien de A9 richting Lausanne-Champoussin. Deze route loopt doorheen Frankrijk en Zwitserland. Houd dus rekening met tolgeld op de Franse autosnelwegen en een wegenvignet voor de Zwitserse.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Champoussin