Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Cardada – Cimetta

Het skiresort van Cardada-Cimetta ligt in het zuiden van Zwitserland nabij Locarno. Opvallend is dat het hoogste punt van Zwitserland (Dufour) en het laagste punt (het Lago Maggiore) bij het skigebied in de buurt liggen. Vanaf de pistes heeft u zelfs uitzicht op het meer. Locarno is een interessante stad waar ook goed te shoppen valt. Makkelijk is dat Locarno goed bereikbaar is vanuit het skiresort, namelijk met een kabeltrein. Het Lago Maggiore is ruim 200 vierkante kilometer groot en staat bekend om haar schoonheid. Een toeristische trekpleister zijn de Borromeïsche Eilanden in het meer, waar u bijvoorbeeld een uitstapje naar kunt maken als u geen zin heeft om elke dag te skiën.

bereikbaarheid vliegtuig

Vanuit België kunt u met vliegtuig naar het skigebied van Cardada-Cimetta vliegen via Milaan Malpensa. De vlucht duurt ongeveer 1 uur en 35 minuten en wordt door diverse vliegmaatschappijen aangeboden vanaf Zaventem. Het vliegveld Milaan Malpensa ligt op 100 km afstand van het skigebied.
Tussen het vliegveld en Locarno rijden shuttle bussen, maar het is natuurlijk ook erg makkelijk om op het vliegveld een auto te huren. Controleer daarbij wel of de huurauto beschikt over een Zwitsers wegenvignet. Vanaf het vliegveld is het ongeveer 2 uur rijden naar Cardada-Cimetta, bij normale weersomstandigheden. Een andere mogelijkheid is om met de trein vanaf het vliegveld naar Locarno te gaan. Een treinreis duurt ongeveer 2,5 uur.

bereikbaarheid auto

Wie vanuit Brussel met de auto naar Cardada-Cimetta rijdt, moet rekenen op zeker 9 uur reistijd. De afstand bedraagt namelijk ongeveer 850 kilometer. De route loopt via Luxemburg Stad, Straatsburg, Bazel en Luzern. In Zwitserland is een wegenvignet vereist. U kunt het vignet al in België aanschaffen, of kopen bij de grensovergang naar Zwitserland.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Cardada – Cimetta