Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Bugnenets – Savagnieres

Het skiresort van Bugnenets-Savagnieres ligt in het skigebied van Neuchâtel. De bewoners spreken voor het grootste deel Frans in deze regio, slechts een kleine minderheid heeft als moedertaal Duits. De bergen in de regio maken deel uit van de Jura, het gebergte op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland. De hoogste bergtoppen zijn de Crêt de la Neige (1718 m) en de Mont Tendre (1678 m). In de buurt van Bugnenets-Savagnieres ligt de stad Neuchâtel, gelegen aan het prachtige Meer van Neuchâtel. In de stad is het goed shoppen en ook het meer biedt tal van mogelijkheden voor een vermakelijk dag buiten de piste.

bereikbaarheid vliegtuig

Vanuit België kunt u met het vliegtuig naar het skigebied van Bugnenets-Savagnieres vliegen via Bazel. De vlucht vanaf Zaventem naar Bazel duurt 1 uur en 5 minuten en wordt door meerdere luchtvaartmaatschappijen aangeboden. Aangekomen in Bazel bedraagt de afstand tot het skiresort nog ongeveer 120 km. Deze afstand is snel en makkelijk te overbruggen met de Zwitserse spoorwegen. De treinreis via Biel duurt twee uur. Wie een auto huurt in Bazel is ook ongeveer twee uur bezig met de rit naar Bugnenets-Savagnieres.

bereikbaarheid auto

De afstand tussen Brussel en Bugnenets-Savagnieres bedraagt ongeveer 600 km, wat neer komt op 7 uur rijden in goede weersomstandigheden. De route loopt door Luxemburg naar Straatsburg en verder door naar Bazel. Vanaf Bazel moet u richting Biel rijden via de Zwitserse A2, A1 en A5. In Biel is het nog ongeveer 30 km via lokale wegen tot u de bestemming heeft bereikt.
Let wel op dat het in Zwitserland verplicht is om een wegenvignet te hebben. Een Zwitsers wegenvignet is te koop bij de grensovergang in de buurt van Bazel, maar u kunt er ook voor kiezen om al voor vertrek in België een wegenvignet voor Zwitserland aan te schaffen.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Bugnenets – Savagnieres