Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Brusti

Ga je op wintersportvakantie in het skigebied Brüsti, dan kun je er verschillende activiteiten ondernemen. De berg met een laagste punt op 1.420 meter en een top van 1.593 meter is sneeuwzeker en biedt ruimte aan kleine, maar gezellige pistes. De piste voor beginners is in totaal 1 kilometer en voor gevorderde skiers en snowboarders is er 0,5 kilometer voorbereid. Daarnaast kun je er ook skitouren langs de meeste prachtige paden. Doe je het liever helemaal rustig aan? Kies dan voor het maken van een sneeuwschoenwandeling langs één van de twee prachtige en goed gemarkeerde paden, die je door het heerlijk geurende dennenbos voeren en je een spectaculair uitzicht over het dal bieden.

bereikbaarheid vliegtuig

Ga je met het vliegtuig naar je vakantieadres in Brüsti, dan is de luchthaven van Zürich het meest handig. Vanaf hier kun je een auto huren waarmee je de rest van de route kunt afleggen. Je kunt ook met het openbaar vervoer verder reizen. Hiervoor reis je eerst vanaf het vliegveld van Zürich naar het centraal station van Zürich. Daar neem je de trein naar Arth-Goldau, waar je vervolgens overstapt op de trein naar Altdorf. In Altdorf neem je bus 2 naar Attinghausen. Wil je vanaf Attinghausen gelijk door naar Brüsti, dan kan dat met de kabelbaan. In totaal duurt deze reis ongeveer 3 uur.

bereikbaarheid auto

Vanaf Brussel is de afstand zo’n 700 kilometer. In een dag is dit prima te doen. Rij eerst Brussel via Namen en Aarlen naar Luxemburg en reis vanaf hier door richting Frankrijk. Volg de steden Thionville, Metz, Straatsburg, Colmar en Mulhouse naar het Zwitserse Bazel. Rij vanaf hier over de A2, een stukje A1 en vervolgens weer de A2 via Luzern langs het Vierwoudstedenmeer. Bij het knooppunt 36 sla je af richting Altdorf en kort daarna neem je de afslag Attinghausen. Je kunt vanaf hier per kabelbaan naar Brüsti. Ga je liever per auto, dan kan dat door vanuit Attinghausen de Burgstrasse, Kummetstrasse, Häldi, Heretswyss en ten slotte de Schwandenberg te volgen. Voor Zwitserland heb je een wegenvignet nodig.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

5 unieke adressen in het Zwitserse Wallis

Een van de grootste gletsjers van het land, reflecterende meren en meer dan 50 bergen, dat vind je in het…

Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer…

Meer nieuws over Brusti