Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Bernau

Wanneer het Bernauer Hochtal bedekt wordt met sneeuw en de sneeuwkristallen schitteren in de zon, heb je alleen maar zin om erop uit te trekken. Al wandelend in de besneeuwde bossen of op de hellingen. Met vijf liften, tien routes voor langlaufen, negen winterwandelpaden en drie rodelbanen, geniet je van een fantastische wintervakantie in Bernau. Het wintersportgebied omvat de skiresorts Spitzenberg, Köpfle en Hofeck. Er zijn twee liften in het gebied van Hofeck en de hellingen variëren hier van makkelijk, middelzwaar tot zwaar (hellingen van meer dan 40%). De skigebieden Spitzenberg en Köpfle bieden drie skiliften, twee op de Köpfle en een op de Spitzenberg. Voor kinderen is er het "magische tapijt" op de Spitzenberg. Op Köpfle zijn de hellingen gemiddeld: hellingen tot 40% (rode pistes). De makkelijkste pistes ligen op de Spitzenberg: hellingen tot 25% (blauwe pistes)

bereikbaarheid vliegtuig

De meest nabijgelegen luchthaven is Zurich. Vanaf de luchthaven kun je met een huurauto naar Bernau rijden via de A51, route 7 en de B500 (82 km). Of je kunt het openbaar vervoer nemen. Elke twee uur vertrekt er een trein (S9 – platform 41/42) richting Bülach vanuit het centraal station van Zurich. In Bülach stap je over op de trein naar Waldshut (S41 – platform 4). Aangekomen in Waldshut neem je de bus 7322 naar het busstation, St. Blaise. Van hieruit neem je bus 7321 naar Altenrond, Bernau im Schwarzwald. Met de trein ben je 2 uur en 30 minuten onderweg naar de bestemming, met de auto 1 uur en 15 minuten.

bereikbaarheid auto

De kortste en snelste route om Bernau vanuit Brussel te bereiken loopt doorheen drie landen: Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. In Frankrijk moet je rekening houden met het betalen van tol op de autosenlwegen en voor Duitsland heb je een milieuvignet nodig.
De route (581 km): E40/ E411/ E25/ A6/ A31/ A4/ N353 richting Namen/ Aarlen/ Dudelange/ Metz/ Straatsburg/ Offenbrug. Ga vervolgens verder op route 5 naar Freiburg en nadien op de B31, B500 en L146 naar Bernau.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Wintervakantiemogelijkheden in Duitsland

Ga je het liefste in de winter op vakantie? Dan kun je natuurlijk naar de andere kant van de wereld…

Wintersporten in de Beierse Alpen

De meeste mensen die binnen Europa op wintersport gaan, komen al snel uit bij landen als Oostenrijk of Zwitserland. Toch…

Meer nieuws over Bernau