Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Bayerisch Eisenstein

Het bijbehorende wintersportgebied is Bayerisch Wald. Dit is een kleinschalig maar tegelijk veelzijdig skigebied met ruim twaalf kilometer aan piste. De helft daarvan is aangestipt als blauwe piste. Daarnaast is er echter ook nog 4 kilometer rode piste én 2 kilometer zwarte piste beschikbaar. Daardoor is het gebied in principe geschikt voor iedere type wintersporter die niet te veel eisend is. Het is een ideaal gebied voor gezinnen omdat het niet te groot en zeer overzichtelijk is. Daardoor is het ook direct een heel goed skigebied voor beginners om het skiën of snowboarden onder de knie te krijgen. Er zijn namelijk ook nog wat doorgroeimogelijkheden met lastigere pistes. Groot voordeel van het gebied is dat het er meestal heerlijk rustig is en dat er geen vlakke stukken te vinden zijn. Voor skitochten is het gebied te klein en ook de offpiste mogelijkheden zijn hier beperkt. Ander voordeel is dat alles hier goedkoop én kindvriendelijk is.

bereikbaarheid vliegtuig

Hoewel dit skiresort bereikbaar is met het vliegtuig, betekent dat wel dat er vanaf het vliegveld nog een behoorlijk eind gereis moet worden. Het meest nabijgelegen vliegveldis namelijk dat van München op ruim 160 kilometer. Overigens ligt het vliegveld van Praag op vrijwel dezelfde afstand. Praktisch gezien is München echter handiger omdat dit in hetzelfde land ligt. Vanaf Brussel gaan er vrijwel dagelijks vliegtuigen richting München. Vanaf daar is het mogelijk om met het openvaar vervoer naar het skiresort te reizen. Dat is echter omslachtig en een behoorlijk lange reis. Een huurauto is daarom de beste optie om vanaf het vliegveld in Bayerisch Eisenstein te komen.

bereikbaarheid auto

De afstand tussen Brussel en Bayerisch Eisenstein is ongeveer 800 kilometer. De route gaat, buiten België, volledig door Duitsland. Het grootste gedeelte voert bovendien over de Duitse snelweg. Houd rekening met het feit dat in Duitsland winterbanden verplicht zijn zodra er sneeuw ligt.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Wintervakantiemogelijkheden in Duitsland

Ga je het liefste in de winter op vakantie? Dan kun je natuurlijk naar de andere kant van de wereld…

Wintersporten in de Beierse Alpen

De meeste mensen die binnen Europa op wintersport gaan, komen al snel uit bij landen als Oostenrijk of Zwitserland. Toch…

Meer nieuws over Bayerisch Eisenstein