Resort informatie Weersverwachting Webcams Skipasprijzen Skigebied Nieuws Omgeving

skigebied Aschau im Chiemgau

In het skigebied Aschau im Chiemgau is alles aanwezig voor een heerlijke wintersportvakantie. Je kunt er heerlijk skiën en snowboarden, maar ook langlaufen, schaatsen en rodelen. De totale lengte aan pistes is 33 kilometer. Dit is onder te verdelen in blauwe pistes (17 kilometer), rode pistes (11 kilometer) en zwarte pistes (5 kilometer). Er zijn 21 skiliften aanwezig en tevens is er in totaal 26 kilometer aan fraaie wandelroutes beschikbaar. In Aschau im Chiemgau is ook aan de kinderen gedacht. Voor hen zijn er onder meer een eigen crèche, een carrousel en een lift. Zowel kinderen als volwassenen kunnen in het skigebied snowboard- of skilessen volgen.

bereikbaarheid vliegtuig

De luchthaven van Innsbruck ligt net over de grens in Oostenrijk en is een prima optie wanneer je per vliegtuig naar Aschau im Chiemgau wilt afreizen. Het ligt op ongeveer 115 kilometer afstand, wat je met een huurauto gemakkelijk in ongeveer anderhalf uur kunt afleggen. Je kunt ook verder reizen met het openbaar vervoer, wat minimaal drie uur in beslag neemt. Hiervoor reis je vanaf het station Innsbruck Hötting naar het centraal station van Innsbruck, waar je overstapt op de trein naar Kufstein. Daar stap je over op de trein naar Rosenheim, om vervolgens over te stappen naar Prien am Chiemsee. Hier neem je de laatste trein die je tot in Aschau im Chiemgau brengt.

bereikbaarheid auto

De afstand vanuit Brussel bedraagt ongeveer 865 kilometer. Rij hiervoor eerst over de E40 via Luik en Aken naar Keulen. Rij vervolgens door naar Frankfurt am Main en daarna richting Neurenberg. Rij hierna verder naar München en vervolg na deze stad je weg over de A8. Neem de afslag 105 naar Frasdorf en Aschau en rij via de weg 2093/Rosenheimer Straße rechtsreeks naar Aschau im Chiemgau.

beste periode

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec

nieuws

Wintervakantiemogelijkheden in Duitsland

Ga je het liefste in de winter op vakantie? Dan kun je natuurlijk naar de andere kant van de wereld…

Wintersporten in de Beierse Alpen

De meeste mensen die binnen Europa op wintersport gaan, komen al snel uit bij landen als Oostenrijk of Zwitserland. Toch…

Meer nieuws over Aschau im Chiemgau