De populairste snowparks van Avoriaz

De snowparks in Avoriaz zijn een ideale plek om een fantastische wintervakantie te hebben. Voor u gaat boeken, is het belangrijk om te kijken welk snowpark het beste bij u past. U kunt immers uit zeer veel populaire parken kiezen! In dit artikel zullen we de leukste snowparken in Avoriaz bespreken.

© Pixabay.com

Snowparken in de Portes du Soleil
Skiën en snowboarden wordt steeds populairder. Snowboarden is ondertussen zelfs toegevoegd als sport op de Olympische Spelen! Het gebied Avoriaz is zeer geliefd onder freestyle skiërs en snowboarders. Het was een van de eerste skigebieden die snowboarders met open armen heeft ontvangen. Er staat onder andere een permanente halfpipe en het eerste Burton Stash park. U heeft maar liefst de keuze uit 30 snowparks in de omgeving van Avoriaz, waarvan zes freestyle gebieden: Snowpark de la Chappelle, Burton Kids Parkway, Snowpark Arare, de Superpipe, de Stash en de Lil Stash.

De Stash
Het freestyle gebied dat u echt niet kunt missen tijdens een wintervakantie in Avoriaz is de Stash. De Stash is een 100% natuurlijk sneeuwgebied. Het is gebouwd samen met Burton. De Stash in Avoriaz is de enige in Europa en bevat drie routes door de Lindarets bomen. Deze routes variëren in moeilijkheidsgraad. De obstakels in de Stash zijn gemaakt van natuurlijke materialen als hout. De uitdaging is om over het circuit te gaan langs de bomen en over de verschillende obstakels. Halverwege het parcours komen de drie verschillende routes bij elkaar in een cabine die verstopt ligt. Daarna gaat iedere route weer zijn eigen weg. De Stash is het meest ideaal als er net sneeuw is gevallen. De bomen helpen bij de zichtbaarheid en de landingen zijn zachter. Alhoewel het voor iedereen toegankelijk is, moet erbij gezegd worden dat de Stash echt als park en niet als piste wordt gezien. Het is dus zeker belangrijk uit te kijken waar u stopt, omdat dit misschien net op een landingsplek is. Als de Stash voor u te grootschalig is, kunt u beter Lil Stash bezoeken. Dit park lijkt sprekend op Stash, maar is het kleinere broertje.

Burton Kids Parkway
Dit beginner gebied zit verstopt in een van de lagere gebieden van de Avoriaz. Het park is sinds 2012 geopend en speciaal ontworpen voor beginners. Heeft u dus nog nooit aan freestyle snowboarden gedaan, dan is het verstandig om in dit snowpark van Avoriaz te beginnen. De baan is kort met 400 meter, en het heeft een zeer aangename piste welke van een sleeptouw is voorzien. De obstakels zijn hier zeer eenvoudig. Ook voor kinderen is dit snowpark zeer aangenaam.

© Pixabay.com

Snowpark van La Chappelle
Dit snowpark bevindt zich onder de Express Proclou en de Lindarets Express. Het wordt ook het Baby Park genoemd, omdat het een perfect gebied is voor beginners en mensen die net iets meer geoefend hebben. Er zijn drie lijnen met kickers, pistes met groene, blauwe en rode sprongen, een pipe rail en een C-rail, S-rail en een 18 meter lange handrail. Het park is erg populair. In het hoogseizoen kunnen de rijen hier vrij lang worden. ’s Avonds zijn er prachtige zonsondergangen te zien.

Snowpark Arare
Dit snowpark ligt net boven Avoriaz en is toegankelijk via de Express Las Intrets lift. Dit wordt het Big Park genoemd ten opzichte van het Baby Park van La Chappelle. Het park is groter en heeft meer technische obstakels. Voor de obstakels zijn wat meer vaardigheden en lef nodig dan in het Baby Park. De aankleding van het park verschilt van jaar tot jaar en wordt vaak beter later in het seizoen. Doordat het park gericht is op het noorden, blijft het sneeuw beter liggen in dit snowpark. Het snowpark is voor iedereen vrij toegankelijk en perfect om te oefenen. Er zijn in ieder geval genoeg snowparks om een geweldige wintervakantie in de Avoriaz voor te boeken.