Obertauern: de piste gids

Wil je graag weten wat de beste plekken zijn om te skiën in Obertauern? In dit artikel wordt het skigebied uitgebreid beschreven, zodat je weet waar je moet zijn! Obertauern beschikt over 100 km terrein om heerlijk op te skiën of snowboarden. Er zijn maar liefst 26 verschillende liften (twee gondels, 18 stoeltjesliften en 6 sleepliften). Het skigebied wordt omgeven door de zeven toppen van het gebergte aan beide kanten van de weg. De liften bevinden zich op grote hoogte; ze gaan van 1630 meter naar een absolute hoogte van 2526 meter! Er is dan ook op die hoogte gegarandeerd sneeuw van november tot mei.

© commons.wikimedia.org

Voor- en nadelen van het skigebied
Een groot voordeel van het Obertauern skigebied is dat het circuit zeer compact is, met vele toegangspunten langs de weg. Het maakt dus niet uit waar je hotel zich bevindt, je hebt vrijwel altijd gemakkelijk toegang tot het skigebied. De faciliteiten voor beginners zijn zeer goed. Er is een speciaal gebied waar je als beginner kunt oefenen. Dit bevindt zich bij de parkeerplaatsen aan het westelijke deel van het dorp. Een groot nadeel van het skigebied is echter het grote aantal liften. Het is zeker aan te raden een goede route uit te stippelen voordat je in dit gebied gaat skiën, want je kunt zeer gemakkelijk verdwalen in het verwarrende liftensysteem van deze omgeving. Je kunt als route het beste de Tauernrunde aanhouden. Als je de rode route met de klok mee volgt, en de groene route tegen de klok in, zou het mogelijk moeten zijn om niet te verdwalen. Toch is het nodig goed op te blijven letten, want de routes worden niet altijd goed aangegeven. Zeker als er slechte weersomstandigheden zijn (dit komt voor op deze hoogte), kan het slechte zicht de route behoorlijk lastig maken. Een andere route die misschien beter te volgen is, is de S7. Deze gaat langs de zeven hoge punten van het gebied en zal daarom gemakkelijker te volgen zijn.

Prachtige vergezichten in Obertauern
De voordelen wegen echter op tegen de nadelen van Obertauern. De meeste pistes bieden een spectaculair uitzicht. De Seekarspitz is een punt vanwaar vele lange rode pistes volgen met fantastisch uitzicht. De afdaling van de Gamsleiten wat zich net onder de 2357 meter hoge Gamsleitenspitz bevindt is een stijl en vrij lastig gedeelte. Op sommige punten is het ook vrij smal en ijzig. Dit is misschien meer geschikt voor de gevorderde skiër. Als je geïnteresseerd bent in off-piste wintersport, is het verstandig om een gids te huren. Het grootste gedeelte van het gebied is relatief veilig ten aanzien van lawines, maar een lokale gids kan je bijvoorbeeld brengen naar een aantal steilere plekken die bereikt kunnen worden met een korte wandeltocht.

© commons.wikimedia.org

The Spot: een zeer populaire plek in Obertauern
Een andere plek waar waaghalzen graag wat wintersport avonturen kunnen beleven, is The Spot. Dit is het terrein park van Obertauern, wat via de Kehrkopf bereikt kan worden. Je vindt hier in totaal 3 km aan wintersportplezier voor verschillende niveaus. Er zijn onderweg zo’n 40 obstakels wat een leuke uitdaging biedt. Op maandag en dinsdag avonden is dit gebied open tot 22 uur ’s avonds.

Leren skiën in Obertauern
De skischolen in Obertauern bieden goede lessen aan. Er zijn maar liefst zeven concurrerende ski en snowboard scholen, een aantal pistes waar je de lessen goed in de praktijk kunt brengen, en zelfs een heuse ski jump en kite school. De twee glijbanen en sleeën maken Obertauern tot een ideale wintersport bestemming voor het hele gezin.