Met ZuiDERHuiS naar IJsland!

Sportiviteit combineren met IJsland? Dat kan met de unieke groepsreizen van ZuiDERHuiS. Beleef Ijsland op een actieve manier tijdens één van deze vier groepsreizen:

© Zuiderhuis.be

Landmannalaugar op sneeuwschoenen
Deze reis is in het kort samengevat een ontdekking van de ‘vallei van de warme rivier’ en een tocht op sneeuwschoenen naar de buitenaardse wereld. Je bezoekt Landmannalaugar Nationaal Park. Door de magnaproductie is het gebergte hier kleurrijk getint. Dit zorgt voor pasteltinten, waardoor er een surrealistisch winters landschap ontstaat. Tijdens deze tochten zie je verschillende indrukwekkende natuurverschijnselen, zoals de Hrafntinnusker (een rotspiek van vulkanisch glas), de Ljotipollur (een mooie kraterexplosie met rode zijden en een bevroren kratermeer), de Vondugil (een mooi wal in een omgeving vol kleuren) en een hele diepe kloof (Brandsgil). De reis duurt 8 dagen en begint en eindigt in de hoofdstad van IJsland, Reykjavik.

Strútur op sneeuwschoenen
Ook deze reis neemt je mee naar de buitenaardse wereld (tijdens de wintermaanden), maar deze maal naar de omgeving van Strútur. Dit is een gebergte bij het Fjallabak Nature Reserve. Deze reis laat je de indrukwekkende bergen en kloven van Strútur en Mælifell zien. Tijdens deze reis wordt het Strútsöldurmassief beklommen. Dit geeft je een schitterend uitzicht op de verschillende gletsjers. Er wordt ook aan je ontspanning gedacht. Na een dagtocht kun je relaxen in een warme rivier aan het dal van de Torfajökull ijskap. Het echte expeditiegevoel krijg je bij het genieten van de tocht over de enorme sneeuwvlakte van Mælifellssandur. De reis eindigt uiteindelijk in Reykjavik, maar niet voor de watervallen van Skóga- en Seljalandsfoss zijn bewonderd.

Het Rookdal op cross country ski’s
Nog meer avontuur? Geen probleem met een reis naar de wildernis in IJsland, namelijk Dalakofinn in Suðurland. De reis begint met de klim van de Hekla vulkaan. Wanneer de top bereikt is, moet het laatste gedeelte op latten worden overbrugd om de hut te bereiken. Vanuit dit punt ontdek je een adembenemende omgeving. Je ontdekt bevroren rivieren, sneeuwwoestijnen, vulkaanmassieven en warmwaterbronnen. Hier zijn voor zichzelf sprekende namen aan toegekend: Het Rode Watervallengebergte, de Zwarte Raven Klif en het Lichtgebergte. Door op cross country ski’s de omgeving te verkennen is het mogelijk een veel groter gebied te laten zien in korte tijd. Je zult een schat aan natuurfenomenen ontdekken in deze wildernis.

© Zuiderhuis.be

Oversteek van de Vatnajökull, ski
Deze reis lijkt nog meer op een echte expeditie op de pool. Samen met een groep steek je de Vatnajökull over. In het begin steek je de Grimsvötn over. Dit landschap heeft een Lord of the Rings-achtige setting en is erg vulkanisch. Daarna wordt de expeditie vervolgd naar de top van de Hvannadalshnúkur. Dit is het hoogste punt van IJsland! Een punt waar je geweest moet zijn. Tijdens de expeditie kom je jezelf tegen, maar je komt ook de schone natuur tegen. Een echte aanrader!