De meest sneeuwzekere gebieden in Oostenrijk

Als je op wintersport gaat, speelt het weer een cruciale rol. Natuurlijk wil je het liefst een heerlijk zonnetje als je aan het skiën bent. Wat echter nog belangrijker is tijdens je wintersportvakantie, is dat er voldoende sneeuw ligt. Er is geen enkel gebied waar je 100% garantie hebt op veel sneeuw op de piste, nochtans zijn er wel gebieden die waar die garantie vrij hoog is. We zetten 10 skigebieden in Oostenrijk op een rijtje die als ‘sneeuwzeker’ bekend staan.

© Pixabay.com

Wanneer is een gebied sneeuwzeker?
Sneeuwzekerheid wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren. Allereerst wordt er gekeken naar de historie. Als er in een bepaald skigebied al 20 jaar of langer voldoende sneeuw valt, is de kans groot dat dit ook komend jaar gebeurt. Daarnaast wordt er gekeken naar de ligging en de hoogte van het skigebied. Tot slot telt mee of er een gletsjer in de buurt ligt.

Sankt Anton am Arlberg
Dit is het skiparadijs van Oostenrijk. Het moet wel heel gek lopen, wil hier geen sneeuw liggen. Dat komt voornamelijk door de hoogte waarop het gebied ligt. Je kunt hier het hele seizoen terecht!

Obertauern
Een onbekend skigebied voor veel Belgen, maar daardoor zeker niet minder interessant. Het ligt op de Tauernpas op een minimale hoogte van 1750 meter. Daardoor kun je hier van november tot en met mei zonder problemen op wintersport gaan.

Hochgurgl en Obergurgl
Deze gebieden beschikken over pistes die op ruim 3000 meter hoogte liggen. De vraag of je hier zekerheid op voldoende sneeuw hebt, hoef je dus eigenlijk niet te stellen. Deze gebieden zijn wereldberoemd.

Kuhtai
Het allerhoogste ski dorp van heel Oostenrijk. Alleen al met de auto er komen, is een avontuur. Neem zeker sneeuwkettingen mee want er ligt hier gedurende het seizoen altijd sneeuw. Het skigebied zelf is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

Ischgl
Als je van après-ski houdt, ben je hier aan het juiste adres. Door de unieke ligging en de hoogte van het gebied, ligt er hier meestal echter het meeste sneeuw van heel Oostenrijk.

© commons.wikimedia.org

Mayrhofen
Het stadje zelf biedt niet direct zekerheid op sneeuw. In de directe omgeving ligt echter de Gletsjer van Hintertux en daar ligt wél altijd sneeuw. Je kunt er zelfs bijna het hele jaar door skiën!

Naunders
Een klein skigebied op de grens van Zwitserland, Italië en Oostenrijk. Door de minimale hoogte van 1500 meter kun je ook dit gebied de term ‘sneeuwzekerheid’ meegeven.

Flachau
Misschien wel het meest opvallende gebied in dit rijtje. Ondanks de geringe hoogte van maximaal 1900 meter valt er namelijk toch elk jaar veel sneeuw dankzij de nabijgelegen Dachsteinergletscher.

Saalbach-Hinterglem
Niet alleen één van de grootste skigebieden van Europa maar ook nog eens altijd besneeuwd. Mocht het toch zo gek lopen dat er geen sneeuw valt, zijn er altijd nog de vele sneeuwkanonnen.

Sölden
Vrijwel ieder jaar gaat dit skigebied als eerste open. Door de twee gletsjers ligt er namelijk ontzettend vroeg op het seizoen sneeuw.