De leukste festivals tijdens het komende wintersportseizoen

Wil jij tijdens je wintervakantie niet alleen genieten van het skiën en snowboarden in de verse sneeuw, maar ook lekker feestvieren? Boek dan zeker een accommodatie in één van de onderstaande wintersportlocaties, waar de beste artiesten voor je optreden en de leukste activiteiten worden georganiseerd om jouw reis tot een echt succes te maken!

© Flickr.com

1. Altitude Comedy Festival (17-24 maart 2018 in Avoriaz, Frankrijk)
Heb je zin om lekker te lachen tijdens jouw wintervakantie? Dan ben je in Avoriaz op de juiste plek! Het Altitude Comedy Festival brengt je de leukste acts van topkomieken, zodat je alleen nog maar meer pret in de sneeuw zult beleven.

2. European Gay Ski Week (17-24 maart 2018 in Les Menuires, Frankrijk)
De tiende editie van dit festival staat weer garant voor de leukste clubavonden, de gezelligste zwembadfeestjes en de mooiste après-ski gelegenheden! Feest mee in het grootste skigebied ter wereld: de Trois Vallées en sla ook zeker de smakelijk fondue- en racletteavonden niet over.

3. Snowboxx (17-24 maart 2018 in Avoriaz, Frankrijk)
Van het grootste spektakel in de openlucht tot kleinere en meer intieme optredens en van menselijk bowlen tot het mega-sneeuwballengevecht, je vindt het allemaal op het Snowboxx festival. Grote namen dit jaar zijn die van artiesten als Fatboy Slim en Chase & Status.

4. Rock the Pistes (18-24 maart 2018 in Portes du Soleil, Frankrijk/Zwitserland)
Op de grens van Frankrijk en Zwitserland worden tijdens deze feestweek zo’n 50 concerten gegeven door artiesten uit heel Europa. Ga helemaal uit je spreekwoordelijke dak tijdens de spetterende openluchtoptredens die je gratis kunt bezoeken aan de voet van de pistes.

©commons.wikimedia.org

5. Swing on Snow (18-25 maart 2018 in Seiser Alm, Italië)
Van vroeg in de ochtend tot in de late avonduurtjes kun je in het Italiaanse Südtirol genieten van de mooiste pop, folk, soul en jazz. De plaatselijke muzikale grootheden kunnen niet wachten om je een serenade te brengen terwijl jij je heerlijk op de lange latten voortbeweegt.

6. New Orleans Meets Snow (6-8 april 2018 in St. Anton, Oostenrijk)
Dat St. Anton een ongelooflijk feestelijke wintersportbestemming is wist je natuurlijk al, maar nu stijgt dit skigebied echt boven zichzelf uit. De rauwe klanken van pure blues, jazz, funk en soul zorgen voor de mooiste en meest sfeervolle avonden. Bovendien komt ook de wereldberoemde gitarist en zanger Vasti Jackson rechtstreeks vanuit New Orleans om een fantastisch optreden te verzorgen. Zorg dus dat je er bij bent!

7. Snowbombing (9-14 april 2018 in Mayrhofen, Oostenrijk)
Het wintersportseizoen wordt op een passende manier afgesloten in Mayrhofen met artiesten en bands als Liam Gallagher, Pendulum en Dizzee Rascal. Ook kun je zelf de leukste activiteiten ondernemen zoals karaoke in de skigondels, speeddaten op de stoeltjesliften en feestvieren in iglo’s. Wil je even tot rust komen? Doe dan mee aan één van de yogasessies die te midden van de bergen gehouden worden.