Laat je ski’s maar staan en ga voor deze inspirerende activiteiten op jouw wintervakantie

Vaak gaan we speciaal voor het skiën en snowboarden op wintersportreis. Wat nu als je wel op vakantie wil naar een mooi winters landschap, maar je dagen er anders wilt invullen? Geen nood, we hebben een aantal toffe ideeën voor je op een rijtje gezet waarmee jij je tijdens je wintervakantie niet hoeft te vervelen!

Paardenkoets in de sneeuw

© Pixabay.com

1. Romantisch door de sneeuw in de paardenkoets

Neem plaats in een prachtige paardenkoets of arrenslee en voel je als een echte royal, terwijl je een ritje maakt door de meest schitterende dorpjes en de fraaiste landschappen rondom jouw wintersportlocatie.

2. Heerlijk schaatsen als vanouds

Je hoeft beslist geen doorgewinterde atleet te zijn om je op het gladde ijs te wagen, maar toon simpelweg jouw durf. Met de schaatsen aan je voeten kies je voor de sierlijke bewegingen van een kunstrijder of juist voor de snelheid en actie van een langebaanschaatser.

3. Word een echte bobsleeër

Wil je je toch een echte olympische sporter voelen? Dan staat er in diverse wintersportgebieden een bobslee voor je klaar! Zet je helm op, stap in en zet vervolgens in een razend tempo de afdaling in!

Sneeuwkite

© Pixabay.com

4. Snowkiten: kitesurfen in de sneeuw

Vind je kitesurfen al ontzettend gaaf? Wat nu als we je vertellen dat je er nog een schepje bovenop kunt doen? In plaats van de zee is nu de sneeuwvlakte de plek waarover je moet manoeuvreren. Ideaal voor op de dagen dat het lekker waait!

5. Sledetocht met husky’s of rendieren

Wil je de omgeving van jouw wintervakantie eens vanuit een heel ander perspectief bekijken? Boek dan een sledetocht met rendieren of husky’s. Nestel je heerlijk in de slee of neem zelf het roer over en leid de dieren op jullie weg.

6. Ga de diepte in in je duikpak

Deins jij niet terug voor een uitdaging? Trek dan een goed duikpak aan en begeef je onder het ijs. Het heldere water zorgt ervoor dat je ver om je heen kunt kijken en werkelijk de mooiste indrukken krijgt van het leven onder het oppervlak.

7. Zoek de hoogte op

Als je juist liever de hoogte in gaat is ziplinen op jouw wintersportlocatie een ideale activiteit. Met een ongelooflijke snelheid beweeg jij je via de kabels voort van de ene naar de andere bergtop. Ondertussen heb je een prachtig uitzicht over het hele gebied.

Sneeuwscooter

© Pixabay.com

8. Per sneeuwscooter of quad off road gaan

Hou je van actie en avontuur? Dan is het mooi om van de gebaande paden af te gaan en het terrein per sneeuwscooter of quad te ontdekken. Over de vlaktes of juist door het bos: jij kiest waar je gaan wilt!

9. Beklim het ijs

Onder de bezielende leiding van ervaren klimmers kun jij iedere bergwand, gletsjer of bevroren waterval aan! Je leert alles wat nodig is om een veilige en succesvolle klimtocht te maken op de meest gladde oppervlaktes.