Goed voorbereid naar IJsland met deze kledingstips

IJsland is een echte winterse bestemming die de laatste jaren enorm aan populariteit aan het winnen is. Dat heeft niet alleen te maken met de charmante en vriendelijke bevolking, maar ook met de prachtige natuur van dit winterland. Niet toevallig is IJsland de locatie waar heel wat films en series zoals Game of Thrones opgenomen worden. Zelf al een tijdje trek om richting deze sprookjesachtige bestemming te gaan? Een reis boeken bij Zuiderhuis is de gemakkelijkste en veiligste manier om dat voor elkaar te krijgen. Vergeet echter niet je ook grondig voor te bereiden en aangepaste kleding te voorzien. Met deze tips ben je alvast goed voorbereid.

© Pixabay.com

Het laagjessysteem
Erg koud in IJsland. Dat betekent jouw verzameling dikke truien inpakken en klaar ermee? Niet de beste strategie om met de bijtende koude om te gaan. Een beter idee is om te kiezen voor het laagjessysteem. Meerdere dunne lagen kleding over elkaar aandoen is niet alleen efficiënter, maar ook isolerender dan één dikke trui. Bijkomend voordeel bij deze techniek: als je het toch echt te warm begint te krijgen doe je gewoon een laagje uit. Nog wat hulp nodig met een goede volgorde? Begin bij thermische onderkleding, vervolg met een dunne Polarfleece, een dikkere polarfleece en ten slotte een winddichte broek of vest.

Bedek alles
Een lichaam is ontzettend goed in prioriteiten stellen. Dat betekent ook dat bij extreme temperaturen, zoals ze in IJsland wel al eens voorkomen, het lichaam kiest voor bescherming van de romp. Vingers, tenen en oren liggen aan het einde van de bloedsomloop en bevriezen uiteindelijk. Om dit te voorkomen is het goed induffelen van deze lichaamsdelen een echte must.

Goede wandelschoenen
In een prachtig land als IJsland is wandelen een nationaal tijdverdrijf en een echte must. De beloning die je voor de geleverde inspanningen terug krijgt is dan ook fenomenaal. Gaan wandelen zonder goede wandelschoenen aangepast aan de temperatuur? Dat is dan weer vragen om problemen. Ideaal zijn laarzen met uitneembare binnenschoenen die niet te nauw zitten. Een te nauwe schoen zorgt immers voor snel zweten, verdamping en het verlies van lichaamswarmte.

© Pixabay.com

Bescherming tegen de zon
Het klinkt absoluut ongelofelijk dat je je in een land als IJsland tegen de zon moet beschermen. Desondanks is dat wel degelijk een onderschat gevaar: dankzij de reflecterende sneeuwwitte landschappen is zonnebrand een vaak voorkomende blessure van toeristen in IJsland. Pak dus zeker en vast een zonnecrème met een hoge beschermingsfactor in als je een gevoelige huid hebt. Nog gouden tips? Lipbalsem en een hydraterende crème .

Ingepakt? Vertrekken maar!
Reizen naar IJsland doe je met de IJsland specialist ‘Zuiderhuis‘ Dan krijg je daar in één moeite door een hele materiaallijst en tal van tips bij. Het is ook ten zeerste aan te raden de tips na te leven en de hele materiaallijst door te nemen en in huis te halen. Heb je dat allemaal voor elkaar? Dan is het enige dat je nog hoeft te doen: vertrekken!