Een vakantie vol wintersportvariatie in het luxe Quatre Vallées

Het grote aaneengesloten wintersportgebied Les Quatre Vallées ligt in het Zwitserse Wallis. Hier geniet je van meer dan 400 kilometer aan pistes. Ski hier vanaf de Mont Fort gletsjer op een hoogte van 3300 meter naar beneden. Met twee steile afdalingen op Mont Gelé is het skigebied uitstekend voor gevorderden, maar ook prima geschikt voor beginnend wintersporters. In dit sneeuwzekere wintersportgebied is van alles te doen.

Les Quatre Vallées

© Pxhere.com

Skiën tijdens je wintervakantie in Les Quatre Vallées

Het gebied leent zich tijdens je wintervakantie natuurlijk het best voor wintersport. In het gebied ligt in totaal 412 kilometer aan pistes, allemaal op Zwitserse bodem. Er ligt hier 107 kilometer aan blauwe piste voor beginners, 202 kilometer aan rode piste voor gevorderden en 103 kilometer aan zwarte piste voor vergevorderden. Het skigebied is dan ook erg gevarieerd en eigenlijk haal je het meest uit het gebied als gevorderde skiër. Als beginner kun je het beste bij Veysonnaz en Thyon 2000 terecht. In Les Quatre Vallées maak je tijdens je wintervakantie de mooiste tochten. In het uitgestrekte landschap liggen veel aaneensluitende skiroutes. Voor freeriders zijn er heel veel off-piste gelegenheden. Het is in Les Quatre Vallées dan ook bijzonder populair om off-piste te skiën.

Andere wintersportmogelijkheden in het skigebied

Ook als snowboarder kun je uitstekend terecht in Les Quatre Vallées. Er zijn namelijk weinig vlakke stukken op de pistes en je hoeft ook tussen de pistes niet met de bus te reizen. Daarnaast kun je terecht in de diverse funparken, die tevens geschikt zijn voor skiërs. Het funpark van Verbier is voor vergevorderde skiërs en snowboarders en heeft grote schansen en obstakels. Met de BigAirBag hoef je niet bang te zijn dat je je flink bezeerd en deze attractie is uitstekend voor nieuwe sprongen. Nendaz en Thyon hebben hun eigen mooie funparks. Met de kinderen kun je terecht in Veysonnaz voor een mooi kinderland en veel gemakkelijke afdalingen. Een tweede optie is Siviez, met veel blauwe pistes en moderne liften voor een betere infrastructuur. Wil je eens wat anders doen, dan kun je ook voor hondensleeën, schaatsen en rodelen terecht in de grotere dorpen van Les Quatre Vallées.

Raclette

© Wikipedia.org

Après ski, wellness en evenementen

Overal in Les Quattre Vallées vind je restaurants op de pistes en er is qua menu dan ook keuze genoeg: van de traditionele tot de internationale keuken. De prijzen liggen hoger dan de gemiddelde prijzen in Zwitserland, met name in het luxe Verbier. In dit dorp kun je dan ook prima terecht voor wellness en après-ski. Vanaf vroeg in de middag kun je genieten van muziek in verschillende barretjes, waar het altijd gezellig druk is. Doordat de bussen er tot ’s avonds laat rijden kun je eenvoudig weer terug naar je accommodatie. Ieder winterseizoen kun je bovendien terecht voor bruisende feesten en evenementen. Ook in Nendaz kun je terecht voor après-ski en voor wellness in het Spa des Bisses, deel van het grootste hotel in die plaats. Tijdens oud & nieuw worden hier bovendien fakkeltochten gehouden.