De leukste activiteiten in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Wanneer we aan de Alpen denken, denken we meteen aan skiën. Er zijn echter nog heel wat andere, leuke activiteiten die je kunt doen tijdens je wintersportvakantie. Snowboarden, bobsleeën en rodelen horen zeker thuis op jouw bucket-list, maar wat dacht je van nachtskiën, piste-bashen en een iglo bouwen? Dat alles kan je doen in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau in de Kitzbüheler Alpen in het Oostenrijkse Tirol. Vier bergen en twee dalen vormen een gezellige vakantiebestemming voor de hele familie. Zowel gemakkelijke als meer uitdagende skipistes liggen te wachten op jong en oud. Maar ook andere activiteiten horen bij de winterpret.

Ski Juwel Alpbachtal-Wildschönau
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Een halfpipe tussen de snowboarders
In het ‘Snowpark Alpbachtal’, het ‘Family Snowpark Wildschönau‘ en de ‘Race ’n Boarder Arena’ kan je naar hartenlust snowboarden. Dagelijks worden er 7 sneeuwkanonnen ingezet om het ideale terrein voor groot en klein te creëren. Zowel beginners als professionals vinden hier hun gading tussen alle verschillende obstakels, tunnels, sprongen en zelfs een halfpipe. Vooral leuk voor stoere kerels!

Bobsleeën in de Alpen
Vanaf de top van de Wiedersbergerhorn kan je een dolle rit maken in de ‘Lauser-Sauser’-bobslee. De bobsleebaan is bijna anderhalve kilometer lang en voert je doorheen het prachtige landschap van de Wiedersbergerhorn. Met een snelheid van 42 kilometer per uur dender je naar beneden, alleen of per twee. Dolle pret gegarandeerd!

Sleeën op de rodelbaan
Rodelen is een leuke activiteit voor de hele familie, waarbij je met een slee van een berg naar beneden glijdt. Hoe gaat dat in zijn werk? Je huurt gewoon een slee aan het liftstation in de vallei. Vanaf daar brengt de kabellift je naar het hoogste punt van de glijbaan, boven op de Lanerköpfl. Een route van 6 kilometer lang leidt je tussen de besneeuwde velden naar beneden in de richting van Niederau. Je kan ook kiezen voor de kortere route, die in het tussenstation op de Schatzberg begint en je naar Auffach brengt. Tip: op woensdag en donderdag kan je ’s nachts rodelen op een sfeervol verlichte rodelbaan in Roggenboden/Oberau. Plezier voor groot en klein!

Ski Juwel Alpbachtal-Wildschönau
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

’s Avonds nachtskiën en piste-bashen in Reith
Wie niet genoeg kan krijgen van het skiën, kan gaan nachtskiën op de Reither Kogel of in Oberau. Elke vrijdag- en zaterdagavond openen in Reith nachtpistes, die in totaal wel 6 kilometer lang zijn. Deze pistes werden trouwens onlangs uitgeroepen tot ‘Beste Nacht-skibaan’. Op sommige plaatsen zijn ook sledes welkom.
Daarnaast kan je als co-piloot meerijden met een ‘piste-basher‘ in Reith. Elke avond rijden er twee ‘piste-bashers’ uit om de ski-terreinen van Reith weer glad te maken. Als co-piloot rijd je mee met een ‘Reither Kogel’ die meer dan 10 ton weegt. Voor stoere nachtuilen!

Bouw je eigen iglo
Je eigen iglo bouwen is iets wat je wellicht nog nooit eerder gedaan hebt, maar wat zeker thuishoort op je bucket-list. Met de hulp van een iglo-expert zoek je de ideale plek uit in het sneeuwlandschap. De iglo-expert legt je kort de basisbeginselen van het bouwen uit, waarna je zelf aan de slag mag gaan als ijs-beeldhouwer. In ongeveer 4 uur tijd bouw je samen met je familie een echte iglo! Meer winters dan dit wordt het niet!

Maak gebruik van dit familie-aanbod

  • 7 overnachtingen voor 2 volwassenen en 1 of 2 kinderen
  • Vakantie-appartement op basis van zelfvoorziening zonder maaltijden
  • Inclusief 6-daags skipas voor 2 volwassenen. Kinderen tot 6 jaar skiën gratis.
  • Inclusief Alpbachtal Seenland Card / Wildschönau Card (gratis skibus, gratis nachtbus, begeleide (sneeuwschoen)wandelingen, gratis gebruik sneeuwschoenen, …)
  • Vanaf € 932,- per familie: Bekijk dit aanbod!

Contacteer Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau
A-6236 Alpbach
A-6313 Wildschönau
Tirol / Oostenrijk
holiday@skijuwel.com
www.skijuwel.com