De beste wintersportplaatsen in Duitsland

Wanneer je niet te ver wilt rijden en toch graag geniet van een heerlijke wintervakantie, is Duitsland een goede optie. Er zijn bij onze oosterburen namelijk meer dan genoeg mogelijkheid om een leuke skivakantie te boeken. Hieronder worden de acht beste wintersportlocaties in Duitsland op een rijtje gezet!

© Pixabay.com

Winterberg
Midden in het bijzonder mooie Sauerland ligt Winterberg, dat vooral erg populair is voor een korte wintervakantie. Tot enkele jaren terug was de sneeuw het grootste mankement van dit gebied. Inmiddels is er echter veel in kunstmatige besneeuwing geïnvesteerd waardoor je er gedurende het seizoen eigenlijk voortdurend kunt skiën.

Garmisch-Partenkirchen
Dit is de meest bekende locatie voor wintersport in Duitsland. Het gebied ligt aan de voet van de Zugspitze, dat met een kleine 3000 meter de hoogste berg van het land is. Je kunt zonder twijfel hier jouw skivakantie boeken, aangezien alle ingrediënten aanwezig zijn voor een succesvolle skivakantie.

Lenggries
Dit dorp ligt direct aan de over van de Isar en behoort tot de beste locaties voor wintersport. Bovendien ligt het dorp op slechts 60 kilometer afstand van München waardoor je nog veel meer mogelijkheden hebt als je besluit om hier je wintersport te boeken.

Willingen
Vlakbij de grens tussen Nederland en Duitsland ligt Willingen. Midden in Sauerland kun je een heerlijke wintervakantie beleven. Denk niet dat je hier op een wintersportplaats zoals in de Alpen komt, maar het is de ideale plaats om even een paar dagen te skiën, mits er voldoende sneeuw ligt. Ook in het dorp zelf is er met een gezellige winkelstraat en talloze cafés meer dan genoeg te beleven.

Oberstdorf
Een van de meest bekende wintersportoorden in Duitsland en qua sfeer vergelijkbaar met de Oostenrijkse wintersportplaatsen. Er worden hier talloze wintermanifestaties georganiseerd en je vindt hier een grote diversiteit aan pistes. Overigens is dit skigebied direct aangesloten op het Oostenrijkse Kanzelwand van Riezlern skigebied.

© commons.wikimedia.org

Reit im Winkl
Vlakbij bij de grens met Oostenrijk en dus niet ver van Tirol vandaan, ligt het skigebied Reit im Winkl. Het ligt midden tussen de bergen aan de voet van de Chiemgauer Alpen. Het dorp is ontzettend authentiek omdat zelfs moderne huizen aan deze stijl worden aangepast. Er heerst een rustige en serene sfeer en de pistes zijn uitstekend onderhouden. Overigens is dit gebied direct aangesloten op het skigebied Steinplatte van Waidring in Oostenrijk.

Hindelang-Oberjoch
Samen met vijf andere kleine dorpjes vormt het altijd gezellige Hindelang één gemeente. Ook Oberjoch behoort tot deze dorpjes en is de belangrijkste wanneer het om wintersport gaat. Vanuit Oberjoch loopt er namelijk een stijgende weg van zo’n 10 kilometer richting skicentrum Oberjoch.

Feldberg
Als je met je familie op skivakantie wil is Feldberg de ideale locatie. Dit dorpje is vernoemd naar de hoogste berg van het Zwarte Woud en biedt tal van mogelijkheden voor skiërs. Ook langlaufers en wandelaars zullen het hier goed naar hun zin hebben. Overigens is het in dit gebied belangrijk om de weersvoorspellingen vooraf goed in de gaten te houden.