De beste wintersportgebieden van Zwitserland

Wanneer we het over de beste wintersportlanden van de wereld hebben, komt Zwitserland al snel ter spraken. Je vindt hier fantastische pistes die goed worden onderhouden en ook nog eens beschikken over moderne voorzieningen. Naast het wintersporten zelf, heb je in dit land talloze luxe hotels en andere accommodaties. Bovendien is er in en rondom de wintersportgebieden van alles te beleven. Maar wat zijn nu eigenlijk de mooiste skigebieden van Zwitersland? Hieronder vind je een overzicht.

© commons.wikimedia.org

Gstaad
Gstaad behoort tot de duurste skioorden van het land. Dat zie je terug aan de prijzen van de hotels en andere accommodaties maar ook aan de prijzen van het wintersporten zelf. Daar krijg je vooral rondom de piste veel voor terug. Er wordt het hele wintersportseizoen van alles georganiseerd waaronder unieke muziekfestivals en er zijn fantastische restaurants te vinden in dit gebied. De pistes vallen echter een beetje tegen, zeker wanneer je een ervaren skiër bent. Ze zijn namelijk vooral gericht op beginnende en gemiddelde wintersporters. Daardoor is het wel het ideale gebied voor mensen die in een luxe omgeving willen leren skiën en comfort en gemak daarbij erg belangrijk vinden.

Grindelwald
Veel wintersporters zullen vast al eens van dit gebied gehoord hebben. Dit wintersportgebied is namelijk speciaal voor het toerisme aangelegd. Toch heeft Grindelwald alles wat je in een stad mag verwachten. Je vindt er ongelooflijk veel verschillende horeca zaken, zodat je altijd wel ergens een hapje kunt eten of kunt genieten van een welverdiend drankje na een dagje op de piste te hebben verkeerd. Ook zijn er in de stad zelf meer dan genoeg hotels zodat je direct vanaf de piste naar je verblijf toe kunt gaan. Een klein minpuntje is misschien het vele verkeerd dat her langs komt, maar over het algemeen genomen beleef je hier een fantastische skivakantie.

Zermatt
De Matterhorn is wellicht de meest beroemde en beruchte Zwiterse berg en is te vinden naast het dorpje Zermatt. Je krijgt hier een unieke wintersportervaring waarbij alles nog lijkt zoals jaren geleden. Dat komt onder andere doordat er in het dorp een verkeersverbod geldt. Bovendien worden er strikte bouwcodes gehanteerd waardoor moderne gebouwen uit de boze zijn. Het skiën zelf ga je op niet veel plekken beter ervaren. De pistes worden goed onderhouden, de liften sluiten perfect op elkaar aan en er is een enorme diversiteit aan pistes. Puur voor het wintersporten zelf is dit één van de beste skioorden ter wereld.

©maxpixel.freegreatpicture.com

Davos
Dit is het hoogste en grootste skigebied van Europa. Dankzij de diversiteit in de pistes beleven skiërs van elk niveau hier de wintersportvakantie van hun dromen. De twee kilometer afdeling van de Weissfluhgipfel moet je zeker gedaan hebben!

St. Moritz
Als je meer wilt dan alleen skiën, ben je bij St. Moritz op de juiste plaats. Er worden hier (bob)sleewedstrijden georganiseerd en je kunt er sneeuwgolfen. De beginnende skiër zal het hier prima naar zijn zin hebben maar er zijn ook lastige afdelingen voor de skiërs met ervaring.