Begin nu al af te tellen naar de opening van de skigebieden!

De winter komt er weer aan. Dat betekent dus dat u zich nu al goed kunt oriënteren op een fraaie wintervakantie in een van de mooiste skigebieden ter wereld.

© Pixabay.com

Slechte zomer, mooie winter!
De zomer viel dit jaar nogal tegen. Weinig zon en veel regen lieten menige vakantie in het water vallen. Daarom hopen veel Vlaamse toeristen dat deze winter het vakantieleed van de afgelopen zomer kan doen vergeten. Dus hopelijk valt er komende winter veel sneeuw in de skigebieden in Europa en wereldwijd. En kunnen de skiliften in gang gezet worden, en de skilessen en de après-skiparty’s beginnen!

De mooiste skioorden ter wereld die u gewoon eenvoudig en voordelig kunt boeken, zijn hieronder voor u geselecteerd. U kunt er uw favoriete skivakantie zo uitpikken en onmiddellijk boeken. Het betreft internationaal vermaarde skioorden, die de openingsdata van hun skigebieden inmiddels hebben aangekondigd. Er is een kleine kans dat de openingsdata nog veranderen. Want er kunnen zich altijd onverwachte weersomstandigheden voordoen, zoals beperkte sneeuwval of juist lawinegevaar door te veel sneeuwval. Maar u kunt de data alvast wel in uw agenda noteren!

Arapahoe Basin, Colorado, Verenigde Staten
Het prachtige skioord Arapahoe Basin in Colorado in Amerika opent al op 20 oktober 2017 als eerste skigebied de pistes. In Arapahoe Basin, dat liefst 398 hectare groot is, kunt u skiën, snowboarden en langlaufen op de prachtig hellingen van de Black Mountain. En als u wilt neemt u eerst skilessen of laat u uw kinderen skiën leren via speciale kindertrainingen.

Cervinia Breuil, Italië
Italië heeft ook schitterende skigebieden, zoals Cervinia Breuil. De pistes hier gaan reeds open op 28 oktober aanstaande. In dit aan het Zwitserse Zermatt grenzende skioord vindt u de hoogste skiliften van Europa. Ook claimt men dat hier, bij de Matterhorn, de langste mondiale afdaling ligt van liefst 22 kilometer! Cervinia Breuil is dan ook een mooi ski- en natuurgebied voor skiërs die net iets hogere eisen stellen dan gemiddeld. Een echte aanrader voor een bijzondere wintervakantie!

© commons.wikimedia.org

Sölden, Oostenrijk
Het prachtige skiterrein in Sölden, Oostenrijk, is vanaf 16 november 2017 toegankelijk voor toeristen. Sölden is onder meer bekend geworden als set van de James Bond-film Spectre in 2015.

Val Thorens, Frankrijk
De poorten van de pistes in Val Thorens in Frankrijk gaan op 18 november 2017 van het slot. Deze skiregio ligt in de Franse Alpen en geldt met 2300 meter als het hoogste skioord van Europa. Val Thorens was aanvankelijk vooral populair bij jongeren, maar begint steeds meer oudere skiërs te trekken. Wie hier zijn vakantie boekt, is verzekerd van een schitterend skiverblijf.

Ischgl, Tirol, Oostenrijk
Dit skigebied in het Oostenrijkse Tirol gaat open op 23 november dit jaar. Het skiseizoen wordt hier twee dagen later feestelijk geopend met het traditionele Top of the Mountain Festival, waar in het verleden artiesten als The Beach Boys, Elton John en Robbie Williams optraden. Toeristen die houden van skiën én muzikaal en cultureel spektakel, moeten dan ook een wintervakantie in Ischgl in Tirol boeken!