Avontuurlijk Lapland voor de soloreiziger

Lapland is de naam van een Fins natuurgebied, dat als één van de weinige landschappen in Europa nog helemaal ongerept is. Wil je dit prachtige natuurgebied eens met eigen ogen zien? Dan boek je een ontdekkingsreis naar Lapland bij Zuiderhuis.

© Zuiderhuis.be

Een avontuurlijke reis om Lapland te leren kennen
Zuiderhuis biedt een avontuurlijke reis van 7 dagen naar Lapland aan. Tijdens deze reis leer je het Finse landschap echt kennen, bijvoorbeeld door er met een sneeuwscooter doorheen te rijden. En heb je altijd al eens op een slee met husky’s willen rijden? Dan moet je deze reis zeker boeken, want bij de reis zit ook een 2-daagse huskytocht inbegrepen.

Tijdens de 7-daagse vakantie in Lapland verblijf je in Hotel Jeris. Dit is een sfeervol en luxe hotel, dat naast mooie kamers en een restaurant ook een in- en outdoor spa heeft. Heerlijk ontspannen in een geweldig kader!

Speciaal voor sportieve avonturiers die alleen reizen
Het is belangrijk om te weten dat deze reis van reisorganisatie Zuiderhuis een vrij actieve vakantie betreft. Tijdens de reis maak je niet alleen een sneeuwscootertocht en een huskytocht, maar wandel je ook veel door het prachtige landschap van Lapland. Heb je een normale basisconditie en ben je avontuurlijk aangelegd, dan kun je prima mee in het vrij actieve programma van de reis.

Verder is het goed om te weten dat de reis een ‘solo in groep’ vakantie betreft. Dit betekent dat er enkel solo reizigers mee gaan in de reis, die samen een groep van maximaal 12 personen vormen. Vind je het niet leuk om alleen op vakantie te gaan of ben je de hoge tarieven van solo reizen echt zat? Dan boek je een solo reis in groep, zodat je niet echt alleen bent en ook geen hoge supplementen hoeft te betalen.

© Zuiderhuis.be

Praktische informatie over de reis
Tijdens de reis word je begeleid door een Nederlandstalige gids. De gids is een local en kan je veel vertellen over het landschap, de dieren die in het gebied wonen, de gebruiken in de omgeving en ga zo maar door. Zo kan de gids je bijvoorbeeld veel vertellen over het leefgebied van het rendier en over de dingen die rendieren doen om de strenge winters van Lapland te overleven.

Vijf van de zes nachten verblijf je in een gezellige blokhut, van maar liefst 70 vierkante meter groot. Eén nacht verblijf je in een echte wildernishut, met een gezamenlijke slaapruimte. Deze hut is de accommodatie tijdens de 2-daagse huskytocht door de sneeuw. Door in deze hut te verblijven tijdens de 2-daagse huskytocht ervaar je het echte Lapland-gevoel!