7 verrassende ideeën voor een wintervakantie in het Verenigd Koninkrijk

Of je tijdens je wintervakantie nu wilt genieten van de absolute stilte en rust, juist liever in contact komt met de stoerste en mooiste diersoorten van het land of jezelf wilt herontdekken tijdens een survivalcursus, het Verenigd Koninkrijk biedt het allemaal. Met deze 7 inspirerende tips weet jij precies waar je moet zijn om jouw overzeese trip tot een succes te maken.

Shetland eilanden

© Pixabay.com

1. Bewonder het noorderlicht (Shetlandeilanden)

De prachtige Shetlandeilanden zijn gelegen in het uiterste noorden van het Verenigd Koninkrijk en dus aardig dicht bij de Noordpool. Je hebt hier dan ook de beste kansen om het prachtige noorderlicht (aurora borealis) te aanschouwen. Hoop vooral op heldere nachten, zodat dit natuurverschijnsel optimaal zichtbaar is.

2. Ga op husky-avontuur (Gloucestershire)

Wil je wel van de natuur genieten, maar dan het liefst terwijl je op een karretje wordt voortgetrokken door stoere husky’s? Kies dan voor het avontuur in Gloucestershire. Op de Croft Farm kun je de mooiste arrangementen boeken, waarbij het zelfs mogelijk is om in een Sami tipi of herdershut te overnachten.

3. Leer de beste survivalvaardigheden (East Midlands)

Hou je van zelf bezig zijn en nieuwe dingen leren? Dan is een survivalcursus echt iets voor jou! In de East Midlands kun je terecht bij Woodland Survival Crafts waar je leert om zelf vuur te maken met natuurlijke materialen en op zoek te gaan naar voedsel in de wilde natuur. Ga je tijdens de wintervakantie, dan leer je zelfs hoe je de koude nachten buiten overleeft zonder een slaapzak!

Rendier

© Pixabay.com

4. Rendieren in een echt winters landschap (Schotland)

Om op de foto te gaan met een echt rendier hoef je niet naar Lapland te gaan, want in het nationaal park Cairngorms in Schotland lopen zo’n 150 van deze dieren rond. Maak een schitterende selfie in kerstsfeer of aai de neefjes van Rudolf het rendier. Kleed je wel warm aan, want de Schotse winters zijn behoorlijk koud!

5. Waan je in de Méditerrannée (Wales)

Wanneer je Portmeirion in noordwest Wales bezoekt zou je niet direct denken dat je in het Verenigd Koninkrijk bent. De warme luchtstromen die er ook in de winter langstrekken geven je eerder het idee dat je je in de Méditerrannée bevindt. Spreken de aangename temperaturen je wel aan? Ga hier dan beslist in de winter heen, wanneer de stad niet overspoeld wordt met toeristen.

6. Wandelen met de ‘wolven’ (Cumbria)

We schrijven deze majestueuze en statige diersoort hier tussen aanhalingstekens, omdat je in het schitterende Cumbria helaas geen echte wolven meer kunt tegenkomen. Deze zijn hier al in de veertiende eeuw uitgestorven. In de regio bevinden zich echter wel roedels van prachtige half-wolven (hybrides). Ga met ze mee op een wandeltocht en met een beetje geluk hoor je zelfs hun kenmerkende gehuil.

7. Bezoek de Kingsroad uit Game of Thrones (Noord-Ierland)

Voor de ware fan van Game of Thrones is een vakantie in Noord-Ierland niet compleet zonder een bezoek aan de Kingsroad, de fotogenieke weg met de grillige bomen aan weerszijden. Hijs je in je mooiste outfit en ga op de foto op deze feeërieke locatie.