5 activiteiten om in de winter te doen in Valloire

Het in het zuidoosten van Frankrijk gelegen Valloire staat voor wintersportliefhebbers voornamelijk bekend als skigebied. Met de 150 kilometer aan pistes kun je je als skiër of snowboarder prima vermaken. Maar wist je dat er nog veel meer te beleven is in dit dorp? Vijf voorbeelden van leuke dagtrips worden hier uitgelicht. Ideaal wanneer je een keer iets anders wil doen tijdens je wintersportvakantie en een bijzondere ervaring wil delen met je gezin.

Valloire

© Wintervakanties.be

Verken de omgeving op een segway

Op dit elektrisch aangedreven vervoersmiddel kun je onder begeleiding van een gids de omgeving van Valloire verkennen. Ontdek de in sneeuw gehulde landschappen op een unieke manier. Rijd samen door de smalle straatjes in het hart van het dorp en ontdek wat er zoal te zien en te beleven is in de omgeving. Deze unieke ervaring maakt dat je op een heel andere manier een beeld krijgt van wat Valloire te bieden heeft.

Bekijk Valloire vanuit de lucht per microlight vliegtuig

Vakantiegangers die niet aan hoogtevrees lijden, kunnen overwegen om microlight te gaan vliegen. Een microlight vliegtuig is uitgerust met een propeller, een drietal ski’s en een enorm zeil dat ervoor zorgt dat je je al zwevend boven het berglandschap kunt begeven. Dergelijke vliegtuigjes zijn geschikt voor twee personen. Het gebied vanaf grote hoogte zien, is een unieke ervaring waar je nog regelmatig aan zult terugdenken.

Schaatsen

© Pixabay.com

Een dagje schaatsen op de ijsbaan

Voor de afwisseling kun je je ski’s een dagje inruilen voor een paar schaatsen. De ijsbaan Philippe Candeloro, die vernoemd is naar de gelijknamige Franse kunstschaatser, zorgt voor urenlang schaatsplezier. Een leuke bijkomstigheid is dat de ijsbaan gelegen is in het centrum van Valloire, zodat het schaatsen eenvoudig te combineren is met andere activiteiten, zoals uit eten gaan in een van de vele restaurants. De schaatsbaan is dagelijks geopend, ook in de avonduren.

Wandel met lama’s door de bergen

Voor de dierenvrienden onder ons, maar ook zeker voor gezinnen die met kinderen reizen, is een wandeling door de bergen met lama’s een bijzondere ervaring. Onder begeleiding van een berggids maak je een prachtige, informatieve wandeling door het bergachtige Valloire. Wandelen zonder lama’s behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Toch zullen deze dieren voor velen een waardevolle toevoeging zijn aan de ervaring. Ongeveer halverwege de tocht wordt er tijd genomen voor een picknick, inclusief Franse lekkernijen als smaakvolle kazen en Franse wijn.

Huskies

© Pixabay.com

Een huskytocht

Bij een huskytocht zullen velen geneigd zijn om direct te denken aan locaties als Lapland, maar dat deze mogelijkheid ook in de directe omgeving van het Franse Valloire bestaat, zullen de meeste mensen niet beseffen. Neem samen met je gezin plaats in de slee en geniet van de omgeving, terwijl de vriendelijke, maar toch zo enthousiaste husky’s ervoor zorgen dat jullie door de sneeuw glijden. Deze magische ervaring is geschikt voor jong en oud en is zeker een aanrader wanneer je op een unieke manier het winterse landschap wilt verkennen.